Plaatsen

  Het beste kinderdagverblijf in Amsterdam

  Je wilt voor je kindje(s) natuurlijk altijd het beste. Helemaal als het gaat om een plek waar zij heel wat uur door zullen gaan brengen. Daarom vinden veel ouders de keuze voor een kinderdagverblijf behoorlijk lastig. Want hoe weet je nou of je echt de beste kinderopvang voor jouw kind hebt gevonden? Tijdens je zoektocht naar een geschikt kdv zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten.

  De eerste oriëntatie

  Als je voor het eerst een kinderdagverblijf zoekt, is het handig om in kaart te brengen welke opvanglocaties voor jou in de buurt zitten. Dit kan in de buurt van je huis zijn, maar als je aan de andere kant van Amsterdam werkt is het misschien voor jou wel handiger om een kinderdagverblijf in de buurt van je werk te kiezen. Zo ben je altijd snel op locatie, mocht dat nodig zijn. Breng in kaart welke kinderopvang in de buurt is en vraag eens een rondleiding aan. De eerste indruk is erg belangrijk. Jij moet je goed voelen bij de sfeer op de opvang. Merk je dat dit niet het geval is? Dan kun je beter verder zoeken. Stel tijdens de rondleiding kritische vragen over alles wat jij belangrijk vindt om een goed beeld te vormen.

  Zet op een rijtje wat je belangrijk vindt

  Als ouder heb je een idee in je hoofd van hoe je de opvoeding van je kind wilt invullen. Misschien vind je een bepaalde opvoedtechniek erg belangrijk, of misschien heb je een duidelijk idee over de voeding. Check altijd of het kinderdagverblijf hier op aansluit. Informatie hierover kun je lezen in het pedagogisch plan van de opvanglocatie. Daarnaast is het goed om te informeren naar de structuur van de groepen. Sommige kinderdagverblijven vangen kinderen van alle leeftijden op in één groep, terwijl andere locaties kiezen voor groepen op leeftijd. Ook is het goed om te weten of er vaste pedagogisch medewerkers op de groep staan. Elke dag dezelfde medewerker biedt structuur en houvast voor je kindje. Daarnaast kun je in het Landelijk Register Kinderopvang opzoeken hoe de GGD de locatie beoordeelt op belangrijke punten zoals kwaliteit en veiligheid.

  Zoek kinderopvang ervaringen

  Wie weet er nou beter hoe een kdv echt functioneert dan de ouders van de kinderen die er opgevangen worden? Ga daarom tijdens je zoektocht naar de beste opvang ook op zoek naar kinderopvang recensies. Vraag bij ouders uit de buurt naar hun ervaringen en kijk online. Baseer je nooit op maar één ervaring. Op ZayCare vind je verschillende beoordelingen van andere websites samengevoegd. Zo hoef jij zelf niet het hele internet door te spitten en vind je toch alle informatie die je nodig hebt.

  Begin op tijd met zoeken

  De zoektocht naar een opvanglocatie kan flink wat tijd in beslag nemen. In een grote stad als Amsterdam zijn er talloze opvangmogelijkheden. Daarnaast zijn er ook vaak lange wachtlijsten. Zodra je weet dat je zwanger wil worden kun je je al gaan oriënteren op een kinderopvang. Daadwerkelijk inschrijven kan al vroeg in je zwangerschap. Zo heb je de grootste kans om bij de gewenste opvanglocatie binnen te komen.