Plaatsen

  Zoeken naar kinderopvang in Breda

  Het zoeken naar de beste kinderopvang kan een moeilijke taak zijn en je uiteindelijke beslissing zal meestal gepaard gaan met de behoeften van je gezin en de omgeving waar jij en je kindje het best kunnen aarden. Kinderopvang geeft jouw kindje ook de kans om zijn/haar emotionele en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Maar omdat elk gezin weer anders is, is het verstandig enkele belangrijke zaken eerst in kaart moeten brengen voordat je op zoek gaat naar een kinderopvang in Breda.

  Begin zo vroeg mogelijk met de oriëntatie

  Als je in een grote stad als Breda woont, zal je wat meer tijd moeten uittrekken voor het vinden van een kinderopvang. Om te voorkomen dat je kindje op een wachtlijst geplaatst wordt is het verstandig om tenminste 6 maanden van tevoren of zelfs tijdens de zwangerschap al op zoek te gaan naar een kinderdagverblijf.

  Ga op locatie verkenning

  Kiezen voor een locatie dichtbij huis of het werk kan het leven stukken makkelijker maken. Indien je een kinderopvang op loopafstand kiest hoef je je geen zorgen te maken over het drukke verkeer. Het is ook een goed idee om een keertje onaangekondigd binnen te stappen bij een kinderopvang die je op het oog hebt. Zo kun je de omgeving en het personeel in hun normale doen observeren. Zo kun je zien of er chaos heerst of juist een algemeen gevoel van samenwerking en plezier. Indien het je bevalt kun je een afspraak maken voor een rondleiding.

  Stel de juiste vragen

  De juiste vragen stellen is essentieel om een goede indicatie te krijgen van het beleid dat er op een kinderopvang gehanteerd wordt. Wat zijn de kosten, is er een wachtlijst en hoeveel kinderen zijn er in verhouding tot medewerkers? Informeer ook naar de kwalificatie van het personeel en de filosofie van het kinderdagverblijf. Het personeel dient naast de vereiste opleiding om met jonge kinderen te werken, tevens een EHBO training gevolgd te hebben. Het is ook belangrijk om te weten of de leermethoden en filosofie aansluiten bij jouw manier van opvoeden en normen en waarden. Informeer naar hoe de communicatie met ouders verloopt en hoe vaak je op de hoogte gehouden wordt van de ontwikkelingen van je kind. Nadat je antwoord op dergelijke vragen hebt gekregen, kun je een geïnformeerde beslissing nemen.

  Vertrouw je instinct

  Tijdens je zoektocht naar de beste kinderopvang in Breda, zal je vaak genoeg enkele twijfels hebben. Dit is heel normaal omdat je als ouder een beschermende rol naar je kindje toe vervuld en dus op je hoede bent als je hem/haar aan een vreemde moet toevertrouwen. Over het algemeen hebben de beste kinderdagverblijven een huiselijke uitstraling waar er een ongedwongen sfeer heerst. Vertrouw dus ook een beetje op je eigen gevoel om een goede keus te kunnen maken.